Crema catalana de carbassa

Data
15 d'octubre de 2012
Creat per

Ja tornem a tenir aquí una nova edició de la Recepta del 15, aquest mes dedicada a la carbassa. La meva aportació és aquesta crema tan original:

Els que em coneixeu ja sabeu que sóc fan de la carbassa, tant per postres com per plats salats; per això tinc moltes ganes de llegir el resum que faran Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta amb totes les receptes d’aquest octubre. Al blog ja hi tinc unes galetes, uns bunyols, un flam, un gelat i un pastís, de manera que m’ha costat trobar una nova recepta, je je je…

Em vaig decidir veient el programa Cuines de TV3 on el xef Sergi Ruiz de La Cuina del Do feia una crema catalana de moniato i va comentar que el moniato es podia substituir per la carbassa. Ja tenia la recepta! Jo l’he feta seguint la recepta original, però canviant el moniato per la carbassa i no hi he posat la decoració final. El resultat ens ha encantat ja que queda una crema finíssima, que recorda més a la crème brûlée francesa que no pas a la nostra crema catalana. Proveu-la, que és facilíssima de fer i el resultat us sorprendrà!

Aquí teniu la recepta:


Ingredients:

• 225g de carbassa
• 2g de sal
• 175ml de nata líquida
• 2 ous

Preparació:

Coure la carbassa al forn a 190º fins que sigui tova. Pelar i treure les llavors.
Escalfar la nata en un cassó al foc.
Quan arrenqui el bull retirar-la del foc, abocar-la al bol de la carbassa, juntament amb una mica de sal i els ous. Triturar bé amb el Túrmix i colar.
Posar un dit de crema en un plat, tapar-lo dos cops amb paper film i posar el plat al forn damunt d’una safata amb aigua durant uns 10 minuts a 150º.
Treure el plat del forn, retirar el paper film i reservar durant unes 6 hores a la nevera.
Al moment de servir, afegir sucre per sobre i cremar-lo amb un bufador o un cremador de crema.

Bon profit!

Comparteix

51 comentaris a “Crema catalana de carbassa”

 1. Bones!!! doncs si l’haguessis fet de boniato segur que ni la probava! Encara m’enrecordo d’una tarda al cole fent panellets de boniato, només olorarlos em posava malalta! ufff!! ja fa un munt d’anys!! jejeej!! però aquesta crema té una pinta boníssima!!
  petonets!!

 2. Quina gràcia! A mi em va passar el mateix, veient el programa. Vas veure que el cuiner, primer, va equivocar-se dient que posava la “carbassa” a la barreja, quan havia de dir moniato? Després ho va arreglar dient que les dues opcions eren bones. I ja ho havia deixat anar, així que vam agafar la idea! Bona, aquesta crema catalana, oi? Pensa que també et pot servir per l’Enfogona’t, eh? he he. Petons, guapa.

 3. Em sorprèn com a cada convocatòria de productes habitualment salats en treus una recepta dolça deliciosa. La carbassa ja té el punt de dolçor, però fer una crema catalana em sembla sorprenent! Ha d’estar de mort (i per mi de moniato també, però menys fina). Petons

 4. Gemma que original! Jo no he cuinat massa carbassa però veient les vostres receptes crec que aniré a comprar-ne una altra per provar el que heu fet. Ara que ve tots sants, penso que seria bona idea fer bunyols de carbassa, segur que volen. Em guardo la teva recepta. Una abraçada maca.

 5. Hola,

  M’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

  Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

  Quedem a la teva disposició!
  Andreu
  Lestevesreceptes.cat

 6. Ja he pres nota Gemma.
  A mi també m’agrada molt la carabassa.Mon pare les planta tots els anys,
  i ara en col·lir-les no tardaré res a preparar estes postres que,a més de bo, és fàcil de fer.
  Besets.

 7. Avui m’he trobat a taula un arròs caldós amb fesols i carabassa que estava fantàstic. La crema catalana de carabassa em sembla molt original i, si la carabassa ix dolça, perfecta! Gràcies per tantes idees bones!!

 8. Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris!!!!
  La veritat és que tant si us agrada la carbassa com el moniato, totes dues versions han de ser boníssimes. Jo estic segura que provaré la crema amb moniato, que també ens encanta!
  I veig que som molts que seguim el programa Cuines de TV3, je je je…
  Una abraçada a tots!

 9. desde tarragona m estic llepan els dits, avui diumenge he tingut temps de fer aquesta crema .i us puc dir que està…DE MUERTE.
  gemma estaré al tanto per apuntar-me….ja ho saps, jejeje,

 10. ¡Será por falta de recetas con calabaza! jajaja. Todos deliciosos, como siempre, pero esta crema catalana tan especial, tiene que estar para caerse la baba, como a mí se me está cayendo, puesto que estoy a dieta y el dulce ¡¡ni olerlo!!. Te quedó fantástica.

  Un besín.

 11. Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!
  M’alegra llegir que alguns ja l’heu fet 🙂
  Jo tinc a punt moniatos per provar la versió de la crema amb moniatos, que també ha de ser ben bona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *