Pasta cigarette farcida de massapà

Data
15 de desembre de 2014
Creat per

És dijous. Surto de la feina cansada i amb el temps just. Agafo el cotxe i em fico a la caravana de la C58. Sort que les presses i els tràfecs tenen un bon motiu: vaig al Mercat de Manlleu!

Sent l’última classe abans de Nadal era evident que el taller havia de girar entorn de la temàtica nadalenca. Per això vaig proposar un taller sobre canelons dolços de Nadal, que va tenir molta acceptació. La idea era senzilla: versionar els típics canelons de sant Esteve amb ingredients dolços d’aquestes festes: torrons, massapà, mel i mató…

La majoria de receptes ja les tinc posades al blog, ja que vaig fer els canelons de yema farcits de nata, els canelons de mango farcits de mousse de torró i els canelons de mel i mató. Els únics que faltaven són aquests de pasta cigarette farcits de massapà. Però sobretot el què volia transmetre era que els canelons eren una simple excusa, i que la presentació podia ser molt diferent. Per què no presentar la mousse de torró dins una tulipa de pasta cigarette?

La pasta cigarette és una elaboració clàssica molt senzilla, versàtil i fàcil de recordar: el mateix pes de farina, sucre en pols, mantega i clara d’ou. A partir d’aquí, admet variacions tan de sabors com de formats, de manera que podem fer des d’unes teules de taronja fins a unes tulipes de xocolata per posar-hi una bola de gelat. Vaja, que és un dels bàsics de pastisseria que cal tenir ben après 🙂

Si voleu llegir la recepta la trobareu al següent link: recepta.

Bon profit!

Comparteix

16 comentaris a “Pasta cigarette farcida de massapà”

  1. Que bo aixó pel café de després de dinar el dia de Nadal…amb totes les demès golafreries que hi ha sempre a sobre la taula…però m’encanta..i aixó que no soc molt amiga del mazapa pero així de ben embolicat…. en vull!

  2. M’encanta la idea de canviar els típics canelons per tots aquests dolços! És una bona manera de presentar les postres del dia de Nadal i que segur que sorprenen i agraden moltíssim! Me les anoto totes, que tenen una pinta boníssima!!

    Una abraçada bonica!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *