Cremós de xocolata, cafè i marc de cava

Data
27 de setembre de 2012
Creat per

Divendres passat vam inaugurar la nova temporada de tallers assistint al monogràfic de cuina amb vi, cava i cervesa del Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu. Una de les receptes que ens va fer va ser aquest cremós de xocolata:

En Pep també ens va cuinar dues altres receptes, un cremós de fetge de colomí amb vermut negre i un platillo de cordonet, pollastre, salsitxa i rovellons. Com sempre, en Pep es va mostrar molt reivindicatiu amb els productes de qualitat i de proximitat, així com donant idees per adaptar les receptes a les circumstàncies econòmiques actuals. El resultat el vam poder tastar al final de la classe, amb una petita degustació de cada plat.

Aprofito també l’ocasió per penjar les fotos dels dos últims tallers amb en Pep Nogué, el de les coques del juny i el de les sopes fredes del juliol passats. Entre l’stage i les vacances, no vaig tenir temps de fer els posts 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Pel cremós:
• 75g de cobertura de xocolata al 70%
• 3 rovells d’ou
• 150g de mantega pomada
• 250g de nata semi muntada
• 125g de sucre en pols tamisat
• 50ml de cafè
• 25g de marc de cava
• 85g de cacau en pols tamisat
Pel cruixent:
• 100g de sucre
• 100g de farina
• 100g d’aiguardent

Preparació:

Fondre la xocolata la microones.
Afegir de mica en mica tots els ingredients en el mateix ordre de la recepta. No incorporar un ingredient fins que l’anterior estigui ben barrejat.
Posar la barreja en un motlle o embolicar-la amb paper film. Reservar-la 6 hores a la nevera.
Barrejar el sucre, la farina i l’aiguardent. Estirar la massa ben fina sobre un paper de forn i coure-la a 160º uns 5 minuts fins que sigui daurada.
Servir el cremós acompanyat del cruixent.

Bon profit!

Comparteix

36 comentaris a “Cremós de xocolata, cafè i marc de cava”

  1. uauuu! quantes receptes! sense deixar de banda que només veient el cremós de xocolata ja se’m ha fet la boca aigua!! Per cert, ja m’he apuntat al curs que faràs de postres de moniatos i castanyes a Manlleu! 😉
    petonets

  2. Ja tinc ganes de tornar a les classes!!! aquest cremós de xocolata me l’he perdut!!! he tingut problemes amb la recepta del mousse de mango… no se pas què he tocat! a veure si la puc arreglar…! gràcies

  3. Gemma genial te ha quedado y como la probe te digo que buenisimo,me falta hacerlo pero el platillo y el cremoso de higado ya han caido en casa.
    Bon capa de setmana
    peto

  4. Gemma,de vici total!!!Que pinta té el cremoset.
    Per cert,continuant amb això de prececs/bresquilles:Fa tres anys vam estar fent la ruta dels monestirs del Cister,i ens va passar el que a tu l’altre dia,que vam dir “que raro parlen ací”.
    Vam entrar en una fruiteria i vam demanar bresquilles, la senyora que ens va atendre es va quedar bocabadada,ja que no sabia al que ens referiem.Li vam indicar el que volíem i ens va dir: Ah!Prececs!.Va ser una anecdota molt graciosa.Està molt bé això de conéixer les “equivalencies” d’ací i d’allí.
    Besets.Petonets.

  5. Que bé, Gemma, ja començen els tallers!!!
    Aquest any a veure si puc anar a algú, m’agradaria tant…
    Amb els teus posts estic al corrent.
    M’encanta el cremòs de xocolata, i la presentació magnífica, i anda que les coques!!!!
    Un petonet, guapa.

  6. Hola Gemma, veo que sigues en tu línea. Es un verdadero placer llegar a tu cocina, porque tus postres siempre parecen salidos de una pastelería. El que hoy nos comentas, se me hace la boca agua, porque encima, estoy a dieta. Quien pillara ese cremoso de chocolate, con su galletita crujiente. Qué suerte poder disfrutar de unos cursos tan completos, y de manos de profesionales. El cremoso con higado de pichón….. suena realmente impresionante. Seguro que será una delicia.

    Un besín.

  7. Gràcies a tots pels vostres comentaris!!
    Realment les classes del Pep són genials, oi??? 🙂

    CristinaT i Marina, quina ràbia la vaga de RENFE, jrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 🙁

    Jordi, seria genial que el proper dia poguessis venir a la segona sessió amb tots els bloggers!

    Lídia, t’has apuntat? Encara estic acabant de decidir quines receptes fer, que la castanya i el moniato donen molt de joc a les postres. Ens veiem el 20 d’octubre a Manlleu! 🙂

    Teresa, quin mousse de mango? Què t’ha passat exactament?

    Maria, i encara podríem trobar moltes paraules que diem diferent! Com en dieu de les patates? I de les cebes? I de les pastanagues? Je je je… m’encanta descobrir la riquesa de vocabulari de la nostra llengua!

Respon a Donibaneko Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *